Over ons

BosjesHelden 2016

Het Bosjesfestival is een uit de hand gelopen feestje. In 2004 liet Derk Sloot zijn hond Lupa uit in het Loosdrechtse Bos. De hond rende het halfnatuurlijk amfitheater van Landgoed Zonnestraal in, en toen Derk om zich heen keek, dacht hij: “Kijk, dit is nou een goede plek voor een feestje!”

Cabaretduo Olaf en Jasper vond dat een prima idee. Het feest kreeg de prachtige titel: Olaf en Jasper met Vrienden in de Bosjes. De vrienden van Derk en Olaf en Jasper werden uitgenodigd, en ze vroegen bevriende cabaretiers en singer-songwriters om gratis op te treden.

Er was een ‘bar’ (eigenlijk een krat bier met een jongen met een opener), de stroom kwam van een klein aggregaat (dat zoveel lawaai maakte als een cirkelzaag) en je plaste in het bos. En kwamen zo’n 100 mensen opdagen en het was heel gezellig.

Een paar maanden na Olaf en Jasper met Vrienden in de Bosjes, begonnen mensen die geweest waren te vragen of het niet nóg eens georganiseerd kon worden, want ze wilden hun eigen vrienden ook meenemen. Bij de tweede editie in 2005 was er zo’n 200 man.

Nu, 10 jaar later, zetten we een volwaardig festival neer. Er is een prachtig podium, professioneel licht en geluid, een grote bar met eten en drinken, een t-shirtmakerij en een enorm aggregaat dat zoveel geluid maakt als een spinnende kat (van 4 meter). Het cabaretduo is inmiddels niet meer dus veranderde de naam van het festival, en het publiek is gegroeid.

Maar hoeveel er ook is veranderd, het blijft een feestje. Iedereen werkt belangeloos mee en als het donker wordt, is het hele bos verlicht met lampjes.

Op de hoogte blijven van het laatste bosjesnieuws?

Route

Routeplanner

Contact

Landgoed Zonnestraal
Loosdrechtse Bos 7
1213 RH Hilversum

info@bosjesfestival.nl